Grillowane żeberka z cukinią

KS
Grillowane żeberka z cukinią
Grillowane żeberka z cukinią ZM Pekpol
Żeberka z grilla to jedno z naszych ulubionych dań. Każdy ma swój sposób na to, by marynata i dodatki do żeberek smakowały gościom. Proponujemy podać żeberka z grillowaną cukinią. Sprawdź, przepis jest naprawdę prosty!

Składniki:

  • żeberka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 cukinie średniej wielkości

marynata:

  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • cytryna

PRZEPISY NA GRILLA - ZOBACZ!

Sposób przygotowania:
Ułóż przygotowane żeberka na gorącym ruszcie i opiekaj 20 minut, co jakiś czas obracając. Oczyść cukinie, przekrój na pół, a każdą z połówek przetnij na trzy plastry(nie rozkrawając ich do końca), po czym ułóż na folii aluminiowej. Przygotuj marynatę do cukini: przeciśnij czosnek przez praskę, zetrzyj skórkę z cytryny i wymieszaj z oliwą. Przekładaj ponacinaną cukinię plastrami pomidorów, posmaruj marynatą czosnkową, posyp pieprzem i opiekaj na grillu przez 10 minut. Podawaj żebertka z grillowaną cukinią.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie