Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grzanki z jajecznicą, wędzonym łososiem i pomidorami

Jolanta Perz-Straga
Grzanki z jajecznicą, wędzonym łososiem i pomidorami
Grzanki z jajecznicą, wędzonym łososiem i pomidorami Jolanta Perz-Straga
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z rybą. Jego autorem jest Jolanta Perz-Straga

Składniki:

  • 1 łyżeczka oleju z bazylią, suszonymi pomidorami i czosnkiem
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 jajka
  • 3 kromki chleba żytniego ze słonecznikiem
  • 2 plasterki wędzonego łososia z bazylią
  • 4 pomidory koktajlowe
  • szczypiorek

Przygotowanie:
Plastry łososia kroimy w paseczki, pomidory na połówki, czosnek siekamy. Kromki chleba skrapiamy olejem i smażymy na rozgrzanej patelni. Na patelnię wlewamy resztę oleju, dodajemy czosnek, pomidory i łososia, chwilkę dusimy. Dodajemy rozkłócone jajka, szybko mieszamy, jak zacznie się jajecznica ścinać, wyłączamy ogień pod patelnią, mieszamy jajecznicę. Układamy grzanki, obkładamy jajecznicą. Posypujemy szczypiorkiem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski