7 z 11
Poprzednie
Następne
Grzyby marynowane, grzyby suszone. PRZEPISY na dania z grzybami
Pappardelle z grzybami
Składniki:
250 g makaron pappardelle,
300 g borowików lub podgrzybków,
1 cebula,
6 ząbków czosnku,
świeży majeranek,
100 ml białego wina,
200 g masła,
sól,
pieprz,
olej
Sposób przygotowania:
Do gotującej się wody wrzucamy makaron. Gotujemy go od 7 do 10 minut - odcedzamy. Na oleju przesmażamy posiekaną cebule i czosnek, następnie dodajemy pokrojone grzyby i na dużym ogniu smażymy do momentu, aż się zrumienią. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majeranek. Całość zalewamy winem i czekamy, aż się zredukuje. Na końcu dodajemy zimne masło i szybko mieszamy by sos zgęstniał. Makaron łączymy z sosem i podajemy.
Przejdź dalej --->