Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Hiszpańskie czarne oliwki z kozim serem

Anastazja Bezduszna
Hiszpańskie oliwki to królowe przekąsek. Pojawiają się wszędzie tam, gdzie panuje dobry nastrój i wyśmienita zabawa.

Składniki:

  • 150 g czarnych oliwek
  • 100 g koziego sera
  • 50 g marynowanej pieczonej czerwonej papryki
  • (można użyć też zwykłej papryki marynowanej)
  • Orzechy włoskie
  • Kminek
  • Hiszpańska oliwa z oliwek
  • Natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:
Paprykę odsącz z zalewy a następnie pokrój w kostkę. Na kawałki podziel także kozi ser. Dodaj hiszpańskie czarne oliwki i orzechy włoskie. Całość posyp kminkiem i polej odrobiną hiszpańskiej oliwy z oliwek. Wszystkie składniki wymieszaj. Przekąskę można udekorować natką pietruszki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski