Jabłkowo-orzechowy ryż brązowy [PRZEPIS]

Anastazja Bezduszna
Książka „Kuchnia Fit 2"
Doskonałym rozwiązaniem na słodkie śniadanie będzie jabłkowo-orzechowy ryż brązowy.

Składniki na 2 porcje:

  • 200 g ugotowanego ryż brązowego
  • jabłko
  • 2 łyżki płatków migdałów,
  • 2 łyżki drobno pokrojonych orzechów włoskich
  • 4 łyżeczki miodu gryczanego
  • łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:
Jabłko obieramy, drobno kroimy i dokładnie mieszamy z cynamonem. Do naczynia nakładamy ryż, posypujemy orzechami, migdałami i jabłkiem i polewamy miodem.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie