Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne

    Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne

    AB

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne
    1/2
    przejdź do galerii

    Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne ©książka „Kuchnia Fit” Konrad Gaca

    W faszerowanych jajkach najważniejsze jest nadzienie.Tym razem proponujemy jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne.
    Składniki:
    • 4 jaja na twardo,
    • 2 średnie pieczarki,
    • 2 łyżeczki świeżego szczypiorku,
    • 4 liście sałaty zielonej,
    • 4 łyżki jogurtu naturalnego,
    • 1 g pieprzu cayenne,
    • natka pietruszki,
    • rzeżucha


    Sposób przygotowania:
    Ugotowane jaja na twardo kroimy na połówki, następnie wydrążamy żółtka, które umieszczamy w miseczce. Do żółtek dodajemy starte na wiórki pieczarki, ugotowane wcześniej na parze. Po rozmieszaniu dodajemy 2 łyżki posiekanego szczypiorku oraz 4 łyżki jogurtu naturalnego. Doprawiamy pieprzem cayenne. Wszystko mieszamy, uzyskując jednolitą masę i uzupełniamy puste połówki białek. Wykładamy na liście sałaty i ozdabiamy natką pietruszki oraz rzeżuchą.

    Czytaj treści premium w Głosie Wielkopolskim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo