Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka na Wielkanoc. Przepis na jajka faszerowane serkiem. Zobacz nietypowe wykonanie

Anastazja Bezduszna
Jajka faszerowane serkiem
Jajka faszerowane serkiem cremetta lactima
Zbliżające się święta Wielkanocne zobowiązują do obalenia kolejnego mitu. Mowa o jajkach, które są podstawowym składnikiem świątecznego menu. Przedstawiamy przepis na jajka faszerowane serkiem.

Składniki farszu:

  • 200 g opakowania śmietankowego serka twarogowego(np. Cremetta)
  • 4 jajka
  • łyżka majonezu
  • sól i pieprz
  • do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach

Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy.
Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.

od 12 lat
Wideo

Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski