Składniki:
- 1 wielka czerwona papryka
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- olej roślinny
- zioła
- świeży szczypiorek i zielona pietruszka
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania:
Umytą paprykę przecinamy na pół, odcinając górę i dół papryki, tak by powstały dwa grube krążki. Paprykę kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem roślinnym. Trzymamy pod przykrywką kilka minut, potem do każdego paprykowego krążka wbijamy jajko. Dodajemy sól i pieprz do smaku. By jajko nie wylało się spod papryki, można ją lekko docisnąć do patelni.
Po usmażeniu jajko dekorujemy świeżo posiekaną zieloną pietruszką i szczypiorkiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?