Już 16 kontroli stoisk na Jarmarku Świętojańskim przeprowadzili pracownicy poznańskiego Sanepidu.
Okazuje się, że kupując lub jedzący potrawy oferowane podczas imprezy nie muszą za bardzo obawiać się o swoje zdrowie.
– Inspektorzy nałożyli dwa mandaty karne za niewłaściwe przechowywanie i sprzedaż pieczywa w warunkach narażających na zanieczyszczenia – mówi Cyryla Staszewska, rzecznik Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej w Poznaniu. Dodaje, że z roku na rok karanych jest coraz mniej handlujących żywnością.
– Widać, że stosują się do naszych zaleceń, szczególnie tych dotyczących przechowywania żywności - mówi Cyryla Staszewska. Dodaje też, że co roku jest mniej stoisk gastronomicznych, co też może mieć wpływ na ilość nakładanych kar przez Sanepid.
– Do końca Jarmarku pozostało jeszcze kilka dni, mam nadzieję, że nie zauważymy już żadnych nieprawidłowości - stwierdza rzecznik poznańskiego Sanepidu.
WIDZIAŁEŚ COŚ CIEKAWEGO? ZNASZ INTERESUJĄCĄ HISTORIĘ? MASZ ORYGINALNE ZDJĘCIA?
NAPISZ DO NAS NA ADRES [email protected]!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?