Składniki:
- 1 bułka z otrębami,
- 1 łyżeczka masła,
- 2 łyżki pasty fasolowo-orzechowej,
- 8 liści rukoli,
- 2 plastry pomidora
Składniki na pastę:
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 1 mała czerwona cebula,
- 1 garść orzechów włoskich,
- 1 garść posiekanego koperku,
- szczypiorku,
- natki,
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Fasolę osączamy z zalewy i miksujemy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę. Siekamy orzechy i dodajemy do pasty razem z koperkiem, szczypiorkiem, natką i oliwą. Doprawiamy do smaku. Bułkę przecinamy na pół i smarujemy masłem. Na obie połówki kładziemy liście rukoli i po łyżce pasty, na jedną dodatkowo dokładamy plasterki pomidora.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?