Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kanapka z pastą fasolowo-orzechową

Anastazja Bezduszna
Fundacja BOŚ
Kto powiedział, że kanapka ma być tylko z szynką i serem? Kanapkę z pastą fasolowo-orzechową przygotujemy tak samo szybko, a jak dodamy do niej pomarańcz i herbatkę owocową - to otrzymujemy zbilansowane drugie śniadanie dla dziecka.

Składniki:

  • 1 bułka z otrębami,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 2 łyżki pasty fasolowo-orzechowej,
  • 8 liści rukoli,
  • 2 plastry pomidora

Składniki na pastę:

  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 mała czerwona cebula,
  • 1 garść orzechów włoskich,
  • 1 garść posiekanego koperku,
  • szczypiorku,
  • natki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:
Fasolę osączamy z zalewy i miksujemy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę. Siekamy orzechy i dodajemy do pasty razem z koperkiem, szczypiorkiem, natką i oliwą. Doprawiamy do smaku. Bułkę przecinamy na pół i smarujemy masłem. Na obie połówki kładziemy liście rukoli i po łyżce pasty, na jedną dodatkowo dokładamy plasterki pomidora.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski