Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Karczochy faszerowane avocado, borowikami i serem pecorino

ELKA
Pyszne i - wbrew pozorom - nieskomplikowane.

Składniki:

  • Karczoch
  • Cytryna
  • Sól
  • Borowiki
  • Oliwa z oliwek
  • Avocado
  • Ser pecorino
  • Natka pietruszki

Przygotowanie:
Świeżego karczocha oczyścić z zewnętrznych, mocno zielonych płatków, przekroić na pół i usunąć widoczne pręciki kwiatowe. Oczyszczonego karczocha ugotować w osolonej i zakwaszonej cytryną wodzie. Borowiki pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Z borowików, avocado i pecorino przygotować farsz, dodając odrobinę pietruszki. Gotowy farsz nałożyć na uprzednio przygotowanego karczocha i zapiec go w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza do momentu widocznego rozpuszczenia się sera pecorino.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski