Składniki:
- Karczoch
- Cytryna
- Sól
- Borowiki
- Oliwa z oliwek
- Avocado
- Ser pecorino
- Natka pietruszki
Przygotowanie:
Świeżego karczocha oczyścić z zewnętrznych, mocno zielonych płatków, przekroić na pół i usunąć widoczne pręciki kwiatowe. Oczyszczonego karczocha ugotować w osolonej i zakwaszonej cytryną wodzie. Borowiki pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Z borowików, avocado i pecorino przygotować farsz, dodając odrobinę pietruszki. Gotowy farsz nałożyć na uprzednio przygotowanego karczocha i zapiec go w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza do momentu widocznego rozpuszczenia się sera pecorino.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?