Karczochy faszerowane avocado, borowikami i serem pecorino

ELKA
Pyszne i - wbrew pozorom - nieskomplikowane.

Składniki:

  • Karczoch
  • Cytryna
  • Sól
  • Borowiki
  • Oliwa z oliwek
  • Avocado
  • Ser pecorino
  • Natka pietruszki

Przygotowanie:
Świeżego karczocha oczyścić z zewnętrznych, mocno zielonych płatków, przekroić na pół i usunąć widoczne pręciki kwiatowe. Oczyszczonego karczocha ugotować w osolonej i zakwaszonej cytryną wodzie. Borowiki pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Z borowików, avocado i pecorino przygotować farsz, dodając odrobinę pietruszki. Gotowy farsz nałożyć na uprzednio przygotowanego karczocha i zapiec go w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza do momentu widocznego rozpuszczenia się sera pecorino.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie