Składniki:
- 1 cukinia,
- 1 bakłażan,
- 2 pomidory ,
- 1 papryka,
- 2 cebule,
- 6 łyżek pesto bazyliowego,
- 200 g mozzarelli mini,
- sól,
- pieprz, oliwa
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa kroimy w plasterki grubości pół centymetra i smarujemy pesto. W naczyniu do zapiekania układamy warstwami naprzemiennie wszystkie warzywa. Na warzywach rozkładamy kulki sera. Całość doprawiamy i skrapiamy oliwą. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut, aż warzywa zmiękną i wierzch się zrumieni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?