Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kolorowa zapiekanka warzywna

Anastazja Bezduszna
123rf
Dla zwolenników sezonowego odżywiania prezentujemy potrawę ze zdrowych i kolorowych warzyw - cukinii, bakłażana, pomidorów.

Składniki:

  • 1 cukinia,
  • 1 bakłażan,
  • 2 pomidory ,
  • 1 papryka,
  • 2 cebule,
  • 6 łyżek pesto bazyliowego,
  • 200 g mozzarelli mini,
  • sól,
  • pieprz, oliwa

Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa kroimy w plasterki grubości pół centymetra i smarujemy pesto. W naczyniu do zapiekania układamy warstwami naprzemiennie wszystkie warzywa. Na warzywach rozkładamy kulki sera. Całość doprawiamy i skrapiamy oliwą. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut, aż warzywa zmiękną i wierzch się zrumieni.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski