Składniki
- 350 dag sera żółtego w kawałku (najlepiej twardszy ser np. ementaler)
- jajko
- 2-3 łyżki mąki
- 2-3 łyżki bułki tartej
- mielona czerwona papryka
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
Ser pokroić na trzy grube plastry. Plastry obsypać mieloną papryką, a następnie obtoczyć w mące.
Następnie zamoczyć kawałki sera z obu stron w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Opanierowane plastry sera smażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc na złotobrązowy kolor z obu stron.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?