18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlety z sera żółtego

Elżbieta Podolska
Im twardszy ser, tym bardziej nadaje się na kotlety
Im twardszy ser, tym bardziej nadaje się na kotlety archiwum
Danie proste, z potężną liczbą kalorii i... pyszne. Czyli kotlety z żółtego sera.

Składniki

  • 350 dag sera żółtego w kawałku (najlepiej twardszy ser np. ementaler)
  • jajko
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • mielona czerwona papryka
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie
Ser pokroić na trzy grube plastry. Plastry obsypać mieloną papryką, a następnie obtoczyć w mące.

Następnie zamoczyć kawałki sera z obu stron w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w bułce tartej.

Opanierowane plastry sera smażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc na złotobrązowy kolor z obu stron.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski