Składniki:
- 0,5 kg zielonego groszku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 gramów sera typu feta
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz, rozmaryn
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na łyżce oliwy. Dodaj pół kilograma zielonego groszku (może być mrożony - wtedy weź jedno opakowanie) i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlej litr wody i gotuj przez kwadrans, aż groszek zmięknie. Zmiksuj wszystko na krem, dodaj 100 gramów sera feta i ponownie zmiksuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem i rozmarynem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?