Składniki
na farsz pieczarkowy:
- 1 kg pieczarek
- 2 duże cebule
- 1 opakowanie serka topionego w plasterkach
- olej
- sól
- pieprz
na naleśniki:
- 250 gramów mąki
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- 250 ml wody
- 50 gramów roztopionego masła
- szczypta soli
dodatkowo:
- 1 jajko
- bułka tarta
Sposób przygotowania:
Z podanych składników smażymy cienkie naleśniki. Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Smażymy na oleju, kroimy cebulę w kostkę i łączymy z pieczarkami. Dodajemy sól i pieprz, smażymy do całkowitego odparowania wody z pieczarek. Rozkładamy naleśniki i nakładamy farsz pieczarkowy, a na niego plasterek topionego serka. Boki naleśnika składamy do środka, a następnie zwijamy go w rulon (aby farsz nie wyszedł na wierzch). Roztrzepujemy jajko i maczamy w nim nasze krokiety, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?