Krokiety ziemniaczane w panierce

Agnieszka Ciborek
Krokiety ziemniaczane
Krokiety ziemniaczane Agnieszka Ciborek
Udostępnij:
Prezentujemy przepis na krokiety ziemniaczane. Jego autorem jest Agnieszka Ciborek.

Krokiety ziemniaczane w panierce

Składniki:

  • 0,5kg ziemniaków
  • 50g mąki
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki gotujemy i przepuszczamy przez praskę na puree. Dodajemy mąkę i rolujemy na kształt krokietów. Jajko mieszamy z solą i pieprzem; maczamy w nim krokiety i panierujemy w bułce tartej, smażymy z każdej strony na gorącym oleju.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie