Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chleb i zupa z dyni...

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chleb i zupa z dyni (gmina Pleszew)

    red

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Chleb z dyni:
    • Składniki: 0,5 kg dyni,
    • 1,5 szkl. mleka,
    • 5 dag drożdży,
    • 1 płaska łyżka soli,
    • 4 szklanki mąki,
    • 2 łyżki cukru.


    Przygotowanie:
    Dynię pokroić w kostkę i rozgotować z mlekiem. Lekko ostudzić, następnie dodać sól, cukier i drożdże oraz stopniowo mąkę do odpowiedniej konsystencji. Odstawić do wyrośnięcia. Uformować chleb. Piec ok. 1 godz. w temp. 180° C.

    Przepisy wideo

    Galerie zdjęć

    Polecamy

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    Najczęściej czytane