Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chleb i zupa z dyni (gmina Pleszew)

redZaktualizowano 

Chleb z dyni:

  • Składniki: 0,5 kg dyni,
  • 1,5 szkl. mleka,
  • 5 dag drożdży,
  • 1 płaska łyżka soli,
  • 4 szklanki mąki,
  • 2 łyżki cukru.

Przygotowanie:
Dynię pokroić w kostkę i rozgotować z mlekiem. Lekko ostudzić, następnie dodać sól, cukier i drożdże oraz stopniowo mąkę do odpowiedniej konsystencji. Odstawić do wyrośnięcia. Uformować chleb. Piec ok. 1 godz. w temp. 180° C.

Wideo

polecane: Flesz: Koniec gorszego jedzenia - żywność w Polsce, jak na zachodzie.

Materiał oryginalny: Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chleb i zupa z dyni (gmina Pleszew) - Głos Wielkopolski

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3