Składniki:
- 1 kaczka,
- 0,5 kg mięsa mielonego,
- 0,5 kg pieczarek,
- 200 g kaszy gryczanej,
- czosnek,
- zielona pietruszka,
- sól,
- pieprz,
- majeranek.
Sposób przygotowania:
W pierwszej kolejności należy wytrybować kaczkę. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami i kaszą, doprawić do smaku według własnego uznania. Kaczkę nafaszerować i piec przez 2 godziny w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?