Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Kaczka faszerowana (gmina Baranów)

KGW Jankowy
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Kaczka faszerowana (gmina Baranów)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Kaczka faszerowana (gmina Baranów) archiwum

Składniki:

  • 1 kaczka,
  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 0,5 kg pieczarek,
  • 200 g kaszy gryczanej,
  • czosnek,
  • zielona pietruszka,
  • sól,
  • pieprz,
  • majeranek.

Sposób przygotowania:
W pierwszej kolejności należy wytrybować kaczkę. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami i kaszą, doprawić do smaku według własnego uznania. Kaczkę nafaszerować i piec przez 2 godziny w temperaturze 160 stopni Celsjusza.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski