Składniki:
- ok. 2 kg tuszki z królika,
- 4 marchewki,
- 4 pietruszki,
- 1 seler,
- 1 por,
- 1 cebula duża,
- 2 szklanki oleju,
- sól, pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Tuszkę poćwiartować, obsypać pieprzem i solą, a następnie podsmażyć na oleju. W osobnym naczyniu usmażyć starte na tarce o grubych oczkach warzywa. Do warzyw dodać podsmażonego królika, podlać wodę i dusić do miękkości. Można podawać z młodymi ziemniakami lub pieczywem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?