MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Królik w warzywach (gmina Grzegorzew)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Królik w warzywach (gmina Grzegorzew)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Królik w warzywach (gmina Grzegorzew) archiwum

Składniki:

  • ok. 2 kg tuszki z królika,
  • 4 marchewki,
  • 4 pietruszki,
  • 1 seler,
  • 1 por,
  • 1 cebula duża,
  • 2 szklanki oleju,
  • sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:
Tuszkę poćwiartować, obsypać pieprzem i solą, a następnie podsmażyć na oleju. W osobnym naczyniu usmażyć starte na tarce o grubych oczkach warzywa. Do warzyw dodać podsmażonego królika, podlać wodę i dusić do miękkości. Można podawać z młodymi ziemniakami lub pieczywem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski