Składniki:
- 2 białka jajek,
- 1/3 szklanki cukru,
- 1 szklanka kompotu (wiśniowego lub truskawkowego),
- 2 galaretki (wiśniowe lub truskawkowe).
Sposób przygotowania:
Galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody. Białka ubijamy z cukrem. Do gęstniejących białek wlewamy sok z kompotu, a następnie gęstniejącą galaretkę, aby uzyskać konsystencję pianki. Następnie masę wylewamy do pucharków i przyozdabiamy owocem wiśni, listkiem mięty.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?