Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Lekka legumina (gmina Krobia)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Lekka legumina (gmina Krobia)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Lekka legumina (gmina Krobia) archiwum

Składniki:

  • 2 białka jajek,
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 1 szklanka kompotu (wiśniowego lub truskawkowego),
  • 2 galaretki (wiśniowe lub truskawkowe).

Sposób przygotowania:
Galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody. Białka ubijamy z cukrem. Do gęstniejących białek wlewamy sok z kompotu, a następnie gęstniejącą galaretkę, aby uzyskać konsystencję pianki. Następnie masę wylewamy do pucharków i przyozdabiamy owocem wiśni, listkiem mięty.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski