MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Pączki domowej roboty (gmina Komorniki)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce:  Pączki domowej roboty (gmina Komorniki)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Pączki domowej roboty (gmina Komorniki) archiwum

Składniki:

  • 1 kg mąki (trzy łyżki odłożyć),
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 1/2 kg margaryny,
  • 6 łyżeczek cukru,
  • 5 jaj,
  • 1/2 kg drożdży.

Sposób przygotowania:
Jajka z cukrem ubić, dodać pokruszone drożdże i dodać do lekko podgrzanego mleka. Wszystko wymieszać z pozostałymi składnikami. Wyrobić ciasto.

Ciasto góruje na zimno. Po wyrośnięciu smażymy na gorącym oleju. Nadziewamy gorące pączki powidłami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski