Składniki:
- 1 kg mąki (trzy łyżki odłożyć),
- 1,5 szklanki mleka,
- 1/2 kg margaryny,
- 6 łyżeczek cukru,
- 5 jaj,
- 1/2 kg drożdży.
Sposób przygotowania:
Jajka z cukrem ubić, dodać pokruszone drożdże i dodać do lekko podgrzanego mleka. Wszystko wymieszać z pozostałymi składnikami. Wyrobić ciasto.
Ciasto góruje na zimno. Po wyrośnięciu smażymy na gorącym oleju. Nadziewamy gorące pączki powidłami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?