Składniki:
- 2 karkówki (4-5 kg),
- 1,5 kg mięsa mielonego,
- 15 sztuk średniej wielkości ogórków konserwowych,
- 1 papryka, sos grzybowy lub pomidorowy,
- 1 opakowanie przyprawy do karkówki.
Sposób przygotowania:
Karkówkę pokroić w plastry. Zbić tłuczkiem i przyprawić przyprawą do karkówki. Odstawić na kilka godzin. Na plastry karkówki nałożyć mięso mielone, paprykę i ogórki konserwowe. Plastry karkówki zwinąć i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu, zalać sosem i piec do miękkości.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?