MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Saganowe danie (gmina Grzegorzew)

red
Saganowe danie (gmina Grzegorzew)
Saganowe danie (gmina Grzegorzew) archiwum

Składniki:

  • 2 karkówki (4-5 kg),
  • 1,5 kg mięsa mielonego,
  • 15 sztuk średniej wielkości ogórków konserwowych,
  • 1 papryka, sos grzybowy lub pomidorowy,
  • 1 opakowanie przyprawy do karkówki.

Sposób przygotowania:
Karkówkę pokroić w plastry. Zbić tłuczkiem i przyprawić przyprawą do karkówki. Odstawić na kilka godzin. Na plastry karkówki nałożyć mięso mielone, paprykę i ogórki konserwowe. Plastry karkówki zwinąć i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu, zalać sosem i piec do miękkości.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski