MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka z topinambura (gmina Kostrzyn)

red

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jajka,
  • 4 ugotowane bulwy topinambura,
  • 4 duże ogórki kiszone,
  • 1 duża cebula,
  • 0,5 kg pieczarek,
  • 1-2 łyżki majonezu,
  • pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:
Jajko, ogórek i topinambur kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i gotujemy lub przesmażamy z cebulką w odrobinie oleju. Składniki mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski