Składniki na ciasto:
- 2,5 szklanki mąki krupczatki,
- 5 żółtek,
- 1 cukier wanilinowy,
- 4 łyżki cukru,
- 1 mały proszek do pieczenia,
- 1 kostka margaryny.
Składniki na ser:
- 1 kg sera śmietankowego,
- 2 budynie śmietankowe,
- 2 cukry wanilinowe,
- 1 szklanka cukru,
- 2 jajka,
- 1 kostka margaryny.
Składniki dodatkowe: brzoskwinie.
Sposób przygotowania:
Ciasto dobrze wyrobić i wyłożyć na blaszkę, zostawić trochę miejsca na kruszonkę. Wszystkie składniki do sera dokładnie wymieszać i wyłożyć na przygotowane wcześniej ciasto. Na ser kładziemy brzoskwinie i białka ubite z 3/4 szklanki cukru. Na pianę układamy kruszonkę. Piec na złoty kolor w temperaturze 170-180 stopni przez 1 godzinę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?