Składniki:
- Ciasto: 280 g mąki pszennej,
- 180 g zimnego masła,
- 3 łyżki cukru,
- sól,
- 3 łyżki zimnej wody.
Nadzienie:
- 4 jabłka,
- 3 łyżki masła,
- 1 łyżka mąki,
- 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu,
- 6 łyżek cukru,
- słoik musu dyniowego.
Sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z cukrem, dodać pokrojone masło i 3 łyżki wody. Zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 60 minut. Jabłka obrać i pokroić na plasterki. Wymieszać 4 łyżki cukru z cynamonem, posypać jabłka. Rozpuścić dwie łyżki masła.
Formę do tarty posmarować masłem. Rozwałkować ciasto, włożyć do formy, ponakłuwać, 2 łyżki cukru wymieszać z mąką i posypać ciasto. Rozsmarować mus dyniowy, poukładać plasterki jabłek i zalać roztopionym masłem. Piec przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?