Składniki:
- 10 niezbyt dużych ziemniaków, najlepiej różnej wielkości,
- 10 plastrów boczku,
- łyżka majeranku,
- łyżka tymianku,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
Obrane młode ziemniaki ugotować prawie do miękkości w osolonej wodzie, po czym odcedzić. Każdego ziemniaka obtoczyć w mieszance przypraw, następnie owinąć plastrem boczku, który należy spiąć wykałaczką. Na koniec zapiekać w piekarniku tak długo, aż boczek wyraźnie się zarumieni. Można podawać z sosem koperkowym przygotowanym z połowy szklanki jogurtu naturalnego, dwóch łyżek majonezu, pęczku świeżego koperku i ulubionych przypraw.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?