Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ziemniaki zapiekane z...

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ziemniaki zapiekane z brokułem według KGW Bronów (gmina Pleszew)

    red

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ziemniaki zapiekane z brokułem według KGW Bronów (gmina Pleszew)

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ziemniaki zapiekane z brokułem według KGW Bronów (gmina Pleszew) ©archiwum

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ziemniaki zapiekane z brokułem według KGW Bronów (gmina Pleszew)

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ziemniaki zapiekane z brokułem według KGW Bronów (gmina Pleszew) ©archiwum

    Składniki:
    • 12 średnich ziemniaków,
    • duży brokuł,
    • 0,5 kalafiora,
    • kostka masła,
    • żółty ser lub feta,
    • sól,
    • pieprz,
    • szczypiorek.


    Sposób przygotowania:
    Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ugotować brokuła i kalafiora. Warzywa odcedzić i włożyć do osobnych miseczek. Ugotowane ziemniaki przekroić wzdłuż i wydrążyć łódeczki. Wydrążony miąższ zmieszać tłuczkiem z kalafiorem dodać sól i masło, robiąc pure˜˜e. Dodać ser. Nałożyć przygotowany farsz do łódeczek. Na wierzch ułożyć różyczki brokuła i posypać żółtym serem. Piec 10 min w 200° C.

    Przepisy wideo

    Galerie zdjęć

    Polecamy

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    Najczęściej czytane