Składniki:
- 12 średnich ziemniaków,
- duży brokuł,
- 0,5 kalafiora,
- kostka masła,
- żółty ser lub feta,
- sól,
- pieprz,
- szczypiorek.
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ugotować brokuła i kalafiora. Warzywa odcedzić i włożyć do osobnych miseczek. Ugotowane ziemniaki przekroić wzdłuż i wydrążyć łódeczki. Wydrążony miąższ zmieszać tłuczkiem z kalafiorem dodać sól i masło, robiąc puree. Dodać ser. Nałożyć przygotowany farsz do łódeczek. Na wierzch ułożyć różyczki brokuła i posypać żółtym serem. Piec 10 min w 200° C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?