Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ziemniaki zapiekane z brokułem według KGW Bronów (gmina Pleszew)

redZaktualizowano 
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ziemniaki zapiekane z brokułem według KGW Bronów (gmina Pleszew)

Składniki:

  • 12 średnich ziemniaków,
  • duży brokuł,
  • 0,5 kalafiora,
  • kostka masła,
  • żółty ser lub feta,
  • sól,
  • pieprz,
  • szczypiorek.

Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ugotować brokuła i kalafiora. Warzywa odcedzić i włożyć do osobnych miseczek. Ugotowane ziemniaki przekroić wzdłuż i wydrążyć łódeczki. Wydrążony miąższ zmieszać tłuczkiem z kalafiorem dodać sól i masło, robiąc pure˜˜e. Dodać ser. Nałożyć przygotowany farsz do łódeczek. Na wierzch ułożyć różyczki brokuła i posypać żółtym serem. Piec 10 min w 200° C.

Wideo

polecane: Flesz: Koniec gorszego jedzenia - żywność w Polsce, jak na zachodzie.

Materiał oryginalny: Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ziemniaki zapiekane z brokułem według KGW Bronów (gmina Pleszew) - Głos Wielkopolski

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3