MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa Bidula (gmina Grodzisk)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa Bidula (gmina Grodzisk)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa Bidula (gmina Grodzisk) archiwum

Składniki:

  • Serwatka,
  • mąka,
  • sól,
  • śmietana,
  • ziemniaki.

Sposób przygotowania:
1,5 litra serwatki zagotować. Z mąki zrobić „zaklepkę”. Wlać do gotującej serwatki, ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w plasterki. Ułożyć na talerzu i dodać zupę. Można udekorować odrobiną śmietany i dosolić do smaku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski