Składniki:
- makaron linguine (może być spaghetti)
- mule lub małże (najważniejsze, by były w muszlach)
- białe wino, sól, pieprz
- oliwki, pulpa pomidorowa
- czosnek, cebula, chilii
Przygotowanie:
Makaron trzeba ugotować al dente. I odcedzić. Mule lub małże pogotować, aż się otworzą muszle.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sos:
czosnek, cebulę i chilii wrzucamy na patelnię. Dodajemy pulpę pomidorową, sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Dodajemy małże i zalewamy białym winem.
Podanie:
Makaron mieszamy z sosem, a obok układamy małże. Dekorujemy świeżą bazylią i oliwkami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?