W Polsce recepturę lodów odtworzyła babcia Halina, która po wojnie otworzyła kawiarnię "Pionierka" w Słupsku. Teraz za ich produkcję postanowiła wziąć się sama Magda Gessler, która na facebooku wyjaśnia, że kierowała nią chęć powrotu do rodzinnych stron i najpiękniejszych wspomnień z dzieciństwa.
Polecamy też: Magda Gessler odpadnie przy pierwszym pytaniu. A Ty? Sprawdź, czy jesz po poznańsku!
O lodach babci Haliny Magda Gessler pisze na oficjalnej stronie "Ice Queen" tak: "Wyczarowywała najwspanialsze smaki niczym wróżka! Pierwsze mandarynkowe sorbety, najsłodszą czekoladę robioną ze świeżo parzonego kakao, śmietanę – puszystą, białą, lekką… czy obezwładniający karmel, dla którego jako mała dziewczynka zakradałam się do jej cukierni".
Lody Magdy Gessler "Ice Quenn" mają być dostępne w całej Polsce. Lista miejsc zostanie podana niebawem.
Jako pierwsi lodów będą mogli spróbować warszawiacy. W niedzielę, 2 czerwca, Magda Gessler będzie nimi częstowała na placu Europejskim w Warszawie (początek o godz. 10).
Smaki lodów w ofercie mają się zmieniać i zawsze opierać na tym, co najświeższe.
Polecamy też: Magda Gessler odpadnie przy pierwszym pytaniu. A Ty? Sprawdź, czy jesz po poznańsku!
Fakty i mity o lodach. Jeść czy nie jeść?
Uwielbiają je prawie wszyscy, jednak narosło wokół nich sporo mitów. Czy przez to, że są zimne, naprawdę odchudzają i możemy jeść je bez ograniczeń? Czy warto przygotowywać je samemu, czy może pokusić się o zakup w sklepie? Obalamy mity dotyczące lodów, ale też zachęcamy do ich jedzenia.
Źródło: Agencja TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?