Makaron carbonara - PRZEPIS
Składniki:
- 250 g makaronu tagliatelle
- 300 g boczku ( np. Kurpiowskie Specjały)
- 200 ml śmietany 18%
- 3 żółtka jaj
- sól
- grubo mielony czarny pieprz
- świeża bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:
Boczek kroimy i podsmażamy na patelni. Śmietanę mieszamy z żółtkami i solą. Gotujemy makaron, odcedzamy, przekładamy do garnka, a następnie do jeszcze gorącego makaronu dodajemy śmietanę z żółtkami i boczek. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem i podgrzewamy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Makaron układamy na talerzu i dekorujemy listkiem bazylii.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?