Składniki:
- 300 g brokułów,
- 300 g szpinaku mrożonego,
- pół cebuli,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- 3 łyżki kwaśnej śmietany,
- 100 gram sera typu feta,
- sól,
- pieprz.
- 1 jajo,
- 200 g mąki pszennej,
- woda.
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać przez sito, dodać wodę, jajo, sól oraz szpinak, zagnieść ciasto. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Cebulę i czosnek posiekać i podsmażać przez chwilę na łyżce oleju rzepakowego. Następnie dodać szpinak i smażyć jeszcze przez kilka minut.
Zawartość patelni zmiksować wraz z brokułami na gładki sos z dodatkiem kwaśnej śmietany. Na koniec doprawić całość do smaku i wymieszać z makaronem ugotowanym w lekko osolonej wodzie. Danie udekorować kostkami fety.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?