18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nadziewane pieczarki grillowane z polewą czekoladową

Zofia Ruman
Zofia Ruman
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z czekoladą. Jego autorem jest Zofia Ruman.

Składniki:

  • 8 dużych pieczarek
  • 250 gramów owczego sera
  • cytryna
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki posiekanej bazylii
  • 2 łyżki posiekanego tymianku
  • 50 gramów masła
  • 1/2 strączka chili
  • cytryna

Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić i odciąć nóżki. Kapelusze ułożyć wewnętrzną stroną do góry i skropić sokiem z cytryny. Na tarce zetrzeć nóżki pieczarek. Dodać twarożek, tymianek, bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na dno kapeluszy pieczarek włożyć po kawałku masła. Każdą pieczarkę napełnić taką ilością przygotowanego farszu, aby uzyskały kulisty kształt.

Napełnione farszem kapelusze ułóż na aluminiowej tacce do grillowania. Piecz około 20 minut. Po zdjęciu z grilla, tacki z pieczarkami położyć na każdą pieczarkę kostkę lub dwie czekolady. Po rozpuszczeniu czekolady podawać do spożycia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski