Składniki:
- 8 dużych pieczarek
- 250 gramów owczego sera
- cytryna
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki posiekanej bazylii
- 2 łyżki posiekanego tymianku
- 50 gramów masła
- 1/2 strączka chili
- cytryna
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić i odciąć nóżki. Kapelusze ułożyć wewnętrzną stroną do góry i skropić sokiem z cytryny. Na tarce zetrzeć nóżki pieczarek. Dodać twarożek, tymianek, bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na dno kapeluszy pieczarek włożyć po kawałku masła. Każdą pieczarkę napełnić taką ilością przygotowanego farszu, aby uzyskały kulisty kształt.
Napełnione farszem kapelusze ułóż na aluminiowej tacce do grillowania. Piecz około 20 minut. Po zdjęciu z grilla, tacki z pieczarkami położyć na każdą pieczarkę kostkę lub dwie czekolady. Po rozpuszczeniu czekolady podawać do spożycia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?