Specjalny dyplom na ręce Magdaleny Strój, dyrektora Regatta Hotel Restauracji Spa i Tomasza Bociąga, szefa kuchni przekazał Krzysztof Stawowy z działu marketingu redakcji "Głosu Wielkopolskiego".
Zwycięski tatar powstaje z amerykańskiej wołowiny.
- W Restauracji Blue Marina mamy kuchnię fussion, połączenie tradycji z nowoczesnością - mówi Tomasz Bociąg. - I taki jest nasz tatar. Zrezygnowaliśmy z tradycyjnego ogórka kiszonego lub z octu, ale za to dodajemy pastę z pieczonego czosnku, na talerzu są też kiełki, kwiaty lawendy i chips z parmezanu. Specjalnie został tak skomponowany, żeby najpierw cieszył oczy, a potem kubki smakowe gości.
I rzeczywiście, wrażenie jest niezwykłe. Smaki podkreśla czerwony pieprz, a samo mięso jest jak puch.
- W karcie mamy też tradycyjnego tatara, ale ten zwycięski cieszy się rzeczywiście uznaniem odwiedzających nas gości - dodaje Tomasz Bociąg. - Jest po prostu inny, ale jego smak przypada ludziom do gustu.
Ośrodek Regatta czynny jest od kwietnia tego roku. To nie tylko wspaniała restauracja, w której można zjeść wyborną kaczkę pieczoną, ale też pyszny stek i mnóstwo innych smacznych dań, ale też hotel i SPA. Z hotelowych pokoi roztacza się wspaniały widok na jezioro w Kiekrzu, a SPA z basenem i siłownią kuszą niespotykanymi zbiegami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?