Składniki:
- 2 jajka,
- 2,5 szklanki mleka,
- mąka według uznania - tyle, by ciasto nie było zbyt rzadkie,
- sól,
- olej.
Farsz:
- 200 g pieczarek,
- 2 średnie cebule,
- 300 g mięsa mielonego,
- mała główka czosnku,
- sól,
- pieprz,
- majeranek,
- bazylia,
- olej do smażenia.
Sposób przygotowania:
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na małej ilości tłuszczu. Doprawiamy. Dodajemy mięso mielone i razem smażymy około 10 minut. Dodajemy posiekany czosnek. Gdyby mięso było za suche dodajemy trochę wody. Mieszamy składniki na naleśniki. Smażymy je. Po upieczeniu, na środek każdego naleśnika wykładamy farsz i zawijamy w rulon.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?