Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Naleśniki z mięsem i grzybami

Anastazja Bezduszna
123rf
Doskonale sprawdzają się na śniadanie, jako szybkie danie obiadowe lub przekąska.

Składniki:

  • 2 jajka,
  • 2,5 szklanki mleka,
  • mąka według uznania - tyle, by ciasto nie było zbyt rzadkie,
  • sól,
  • olej.

Farsz:

  • 200 g pieczarek,
  • 2 średnie cebule,
  • 300 g mięsa mielonego,
  • mała główka czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • majeranek,
  • bazylia,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na małej ilości tłuszczu. Doprawiamy. Dodajemy mięso mielone i razem smażymy około 10 minut. Dodajemy posiekany czosnek. Gdyby mięso było za suche dodajemy trochę wody. Mieszamy składniki na naleśniki. Smażymy je. Po upieczeniu, na środek każdego naleśnika wykładamy farsz i zawijamy w rulon.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski