Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Oliwki z dorszem

Anastazja Bezduszna
Atrakcją wieczoru w hiszpańskim stylu może być wspólne przygotowywanie przekąsek. Stworzenie marynaty do oliwek jest bardzo proste i nawet osoby, które w kuchni nie czują się zbyt pewnie, poradzą sobie z tym zadaniem. Wystarczy otworzyć słoiczek ulubionych hiszpańskich oliwek, dodać składniki, na które mamy ochotę i gotowe.

Składniki:

  • 150 g zielonych oliwek
  • 100 g wędzonego dorsza
  • 8 suszonych pomidorów
  • Orzeszki ziemne
  • Tymianek
  • Łyżeczka musztardy
  • Łyżeczka miodu
  • Hiszpańska oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Do miseczki włóż hiszpańskie, zielone oliwki, mięso wędzonego dorsza, orzeszki ziemne oraz pokrojone w paski suszone pomidory. W osobnym naczyniu przygotuj marynatę – połącz musztardę, miód i oliwę z oliwek, dodaj tymianek. Przygotowane wcześniej składniki polej marynatą i wymieszaj.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski