Składniki:
- 0,5 kg piersi z kurczaka
- mały ananas lub 1 puszka
- puszka kukurydzy
- 1/2 słoiczka pędów bambusa
- garść grzybów mun
- kostka rosołowa
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1/2 puszki mleka kokosowego
- przyprawa orientalna
Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, doprawić przyprawa orientalną i pokrojoną w drobną kostkę podsmażyć na oleju. Dodać mleko kokosowe i dusić pod przykryciem przez 15 minut. Grzyby mun ugotować na półtwardo z dodatkiem kostki rosołowej.
Kapustę i ananasa pokroić. Połączyć wszystkie składniki i wymieszać.
ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?