Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pajda chleba

Anastazja Bezduszna
Pekpol Ostrołęka
Dzięki odpowiedniemu odżywianiu się, zadbamy nie tylko o formę i odporność organizmu, ale też o podniebienie.

Składniki:

  • 300 gram słoniny
  • 1 cebula
  • tymianek
  • majeranek
  • kminek
  • zioła prowansalskie
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Wrzucamy do dużego rondla poprzednie zmieloną słoninę. Na małym ogniu delikatnie ją podtapiamy. Dodajemy posiekaną cebulę. W trakcie topienia dodajemy sól, tymianek, kminek, majeranek i zioła prowansalskie, aby złagodzić smak smalcu i uzyskać niepowtarzalny aromat.

Gorący smalec wylewamy do miseczek ceramicznych i czekamy, aż wystygnie. Chowamy miseczki do lodówki. Po 2-3 godzinach możemy nakładać na chleb.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski