Składniki:
- 4-6 czerwonej papryki
- opakowanie sera koziego
- 20-30 dag pomidorów
- świeżo zmielony
- polepsz
- łyżka oliwy
- posiekane zioła do dekoracji
- soł
Przygotowanie:
Papryki umyj, osusz i przekrój na pół lub wzdłuż, dokładnie usuń pestki. W każdą paprykę włóż plaster sera i pokrojone w kosteczkę pomidory. Całość dopraw solą i pieprzem. Następnie zawiń w folię aluminiową, skrop oliwą i zapiecz na ruszcie. Przed podaniem posyp pokrojone plasterki ziołami. Można również dodać pokrojone pieczarki w środek papryki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?