Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Paryżanki w panierce z żółtym serem

Anastazja Bezduszna
ZM Pekpol Ostrołęka
Parówki są jednym z hitów polskiego stołu. Parówki w panierce mogą być atrakcyjnym posiłkiem dla najmłodszych i przekąską dla całej rodziny.

Składniki:

  • 250 gram parówek
  • ser żółty
  • szynka
  • jajko
  • bułka tarta
  • masło

Przygotowanie:
Zdejmujemy folię z parówek, owijamy plasterkiem sera żółtego, a następnie plasterkiem szynki. Gdy parówki są już owinięte panierujemy je. Najpierw obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Tak przygotowane parówki smażymy na maśle, na patelni.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski