Składniki:
- makaron
- cztery pomidory
- dwa bakłażany
- dwa ząbki czosnku
- dwie cebule
- 20 listków bazylii świeżej
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- parmezan (50 g)
Przygotowanie:
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czosnek i cebule kroimy w kostkę oraz przesmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie dodajemy pokrojone pomidory i gotujemy aż sos zgęstniej. Dodajemy makaron i połowę listków bazylii. Całość wykładamy na talerz, dekorujemy pozostałą bazylią i parmezanem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?