18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Pieczony schab

Elżbieta Podolska
Klasyka klasyk

Składniki:
1 i 1/2 kg schabu bez kości
1/2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
3 łyżki listków tymianku i szałwi
sól, pieprz

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Mięso umyć i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso. Zioła posiekać, rozetrzeć z pieprzem, a następnie posypać mięso. Ułożyć w brytfannie, skropić olejem. Wstawić do piekarnika o temp. 200°C i piec godzinę. Gdy schab się zrumieni, podlać wodą, a potem, co jakiś czas polewać sosem.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie