18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pieczony schab

Elżbieta Podolska
Klasyka klasyk

Składniki:
1 i 1/2 kg schabu bez kości
1/2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
3 łyżki listków tymianku i szałwi
sól, pieprz

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Mięso umyć i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso. Zioła posiekać, rozetrzeć z pieprzem, a następnie posypać mięso. Ułożyć w brytfannie, skropić olejem. Wstawić do piekarnika o temp. 200°C i piec godzinę. Gdy schab się zrumieni, podlać wodą, a potem, co jakiś czas polewać sosem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski