Składniki:
1 i 1/2 kg schabu bez kości
1/2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
3 łyżki listków tymianku i szałwi
sól, pieprz
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Mięso umyć i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso. Zioła posiekać, rozetrzeć z pieprzem, a następnie posypać mięso. Ułożyć w brytfannie, skropić olejem. Wstawić do piekarnika o temp. 200°C i piec godzinę. Gdy schab się zrumieni, podlać wodą, a potem, co jakiś czas polewać sosem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?