Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pierś nadziewana fasolą szparagową i mandarynką

Monika Trząska
Pierś nadziewana fasolą szparagową i mandarynką
Pierś nadziewana fasolą szparagową i mandarynką Monika Trząska
Prezentujemy przepis na pierś nadziewaną fasolą szparagową. Jego autorem jest Monika Trząska.

Składniki na porcję dla 1 osoby:

  • 1 mała pierś z kurczaka
  • 1 łyżka fasoli szparagowej mrożonej
  • 1 szklanka wrzątku
  • skórka starta z 1 mandarynki
  • 1/2 mandarynki
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka sosu teriayki
  • mąka, białko i bułka tarta do panierowania
  • olej do głębokiego smażenia

Przygotowanie:
W miseczce fasolkę zalać wrzątkiem i pozostawić na 10 minut. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z tłuszczu. Naciąć kieszonkę. W miseczce wymieszać przyprawę do kurczaka, sos teriayki oraz skórkę z mandarynki. Mieszanką natrzeć mięso. Odcedzić fasolkę. Do kieszonki włożyć cała fasolkę i na niej ułożyć cząstki mandarynki pozbawione pestek.

Spiąć mięso wykałaczkami i odstawić na godzinę do lodówki. W rondelku rozgrzać olej. Mięso panierować w mące, białku i bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski