Bar Metka - dawniej Gospoda Zapiecek, przeżył Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler w 2012 roku, a już wtedy działał przy ulicy Zaylanda na poznańskich Jeżycach od 6. Teraz jednak, po 17, właściciele zdecydowali się na zamknięcie lokalu.
- Coś się kończy, a coś zaczyna. To było ciekawe 17 lat Baru Metka na poznańskich Jeżycach. Jak to w biznesie bywa, raz lepiej, raz gorzej, ale nigdy nie było nudno! To dzięki Wam drodzy goście mieliśmy motywacje do działania
- napisali właściciele na stronie na Facebooku.
Czytaj też: Miasto likwiduje kultową kwiaciarnię istniejącą od ponad 40 lat! Poszło o fragment zabytkowej ściany
Bar działał tylko do 22 grudnia!
Bar Metka działał do piątku 22 grudnia.
- Zamykamy ze względów ekonomicznych niestety. Jest trudno. Pojawia się dużo mniej ludzi, utargi też mamy mniejsze
- mówi Piotr Bral, właściciel "Metki".
Zobacz jak wygląda Bar Metka dziś:
- W gastronomii są tylko wyjątki, które cały czas mają dużo ludzi, ale generalnie jest tak, że teraz było dużo mniej ludzi. W weekendy było więcej, ale niestety to nie nadrabia tego, co mamy w tygodniu
- dodaje właściciel.
Bar Metka, a wcześniej Gospoda Zapiecek, był lokalem, który na poznańskich Jeżycach działał 17 lat. - To było bardzo fajny czas. Mieliśmy Kuchenne Rewolucje, które udały nam się w 100%. Później była pandemia i wszystkie zmiany. Trudno ciągle dopłacać do interesu i być pod kreską - mówi Piotr Bral.
Kuchenne Rewolucje wypromowały "Metkę"
Pan Piotr z jednej strony się cieszy - ominą go problemy związane z lokalem, do którego trzeba dopłacać. Z drugiej strony jest mu przykro - to 17 lat historii na rynku gastronomii w Poznaniu.
- Przez 4-5 lat mieliśmy naprawdę dobrą sytuację przez program. Jeszcze do teraz ludzie do nas przychodzą i pamiętają nas z Kuchennych Rewolucji. Krótko po nich w sobotę czy niedzielę mieliśmy tyle ludzi, że musieliśmy zamykać na godzinę lokal, żeby posprzątać trochę i żeby kuchnia mogła przygotować jakieś jedzenie
- opowiada pan Piotr.
Popisowym daniem lokalu były pyry z gzikiem po poznańsku i prawdziwy schabowy z kością smażony na smalcu.
Jesteś świadkiem ciekawego wydarzenia? Skontaktuj się z nami! Wyślij informację, zdjęcia lub film na adres: [email protected]
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?