Składniki:
- polędwica wołowa
- kurki
- borowiki
- podgrzybki
- rydze
- pieczarki
- cebula
- sól pieprz
- majeranek,
- rozmaryn
- masło klarowane
Przygotowanie:
Wszystkie grzyby oczyścić i zblanszować. Następnie podsmażyć z cebulą doprawiając solą, pieprzem, majerankiem i rozmarynem.
Polędwicę pokroić na plastry,rozbić je na bryzole o grubości ok 5-6 mm.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Na patelni rozgrzać masło klarowane i smażyć na nim mięso po około 0,5 minuty z każdej strony . Przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Zawinąć w nią grzyby.
Podawać np z ziemniakami gotowanymi lub krokietami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?