Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Polędwica wołowa z darami lasu

Elżbieta Podolska
Polędwica wołowa "Bryzol" z darami lasu na klarowanym maśle opiekana z ziemniakami gotowanymi
Polędwica wołowa "Bryzol" z darami lasu na klarowanym maśle opiekana z ziemniakami gotowanymi
Sławomir Nowak, szef kuchni w Gościńcu Sucholeskim poleca

Składniki:

  • polędwica wołowa
  • kurki
  • borowiki
  • podgrzybki
  • rydze
  • pieczarki
  • cebula
  • sól pieprz
  • majeranek,
  • rozmaryn
  • masło klarowane

Przygotowanie:
Wszystkie grzyby oczyścić i zblanszować. Następnie podsmażyć z cebulą doprawiając solą, pieprzem, majerankiem i rozmarynem.

Polędwicę pokroić na plastry,rozbić je na bryzole o grubości ok 5-6 mm.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Na patelni rozgrzać masło klarowane i smażyć na nim mięso po około 0,5 minuty z każdej strony . Przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Zawinąć w nią grzyby.

Podawać np z ziemniakami gotowanymi lub krokietami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski