- Zakładając restaurację wiedziałam, że będzie jedną z najlepszych w Polsce - mówiła Agnieszka Tylenda, właścicielka Hugo która znajduje się na terenie Starych Koszar. - Trzy lata ciężkiej pracy wielu osób i się udało.
Hugo jest pierwszą w Wielkopolsce i czwartą w Polsce restauracją posiadającą ten specjalny respektowany na całym świecie znaczek, który świadczy, że w tym miejscu działa się zgodnie z filozofią Slow Foodu.
- Cały światowy ruch stworzył włoski krytyk kulinarny Carlo Petrini - mówi Marek Gąsiorowski, szef wielkopolskiego Slow Foodu. - Pewnego dnia, kiedy zobaczył, że przy Schodach Hiszpańskich w stolicy Włoch powstał MacDonald, stwierdził że sztuka kulinarna się kończy. Postanowił ją odnowić i tak się zaczęło. Jedzenie musi być przyjemnością i trzeba mu poświęcać wiele troski i uwagi.
Posiadanie znaku "Ślimaka" zobowiązuje i jak twierdzą członkowie światowego ruchu, będą się bacznie przyglądać, czy duch Slow Foodu cały czas jest w tym miejscu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?