Nowością tegorocznej imprezy są spotkania dla najmłodszych dzieci. Maluchy od 4 do 10 lat będą mogły jutro i pojutrze uczyć się gotować, rozpoznawać i próbować najdziwniejszych smaków. Warsztaty dla najmłodszych poprowadzi doskonale znana z programów kulinarnych Katia Roman-Trzaska.
Czytaj także:
Festiwal Dobrego Smaku - Poznań kulinarną stolicą Polski [FILM]
Smakosze, którzy zjechali na największą kulinarną imprezę w Polsce mają co degustować, w tym roku bowiem na stoiskach pojawiły się m.in. produkty lokalne i tradycyjne ze wszytkach regionów naszego kraju - od bryndzy podhalańskiej po miód drahimski, przez ryby z kaszub i sery owcze z mazur. Są tu również wystawcy oferujący specjały spoza polski - węgierskie kiełbasy, greckie oliwy, austriackie wina, piwa z Belgii czy bułgarskie marynowane papryczki. Dla wyjątkowych smakoszy są także ostrygi z Bretanii.
Pasjonaci każdego festiwalowego dnia będą mogli wziąć udział w Laboratoriach Smaku i posiąść wiedzę na temat win, piwa, nalewek i nauczyć się odróżniać oscypek, gołkę i redykołkę.
Oczywiście dobry smak dotyczyć będzie także koncertów, które codziennie odbywać będą się na scenie. Jazz, muzyka etniczna i folkowa to główne nurty prezentowane w muzycznej części imprezy. Coś dla siebie znajdą miłośnicy muzyki klasycznej, gitarowej i piosenki literackiej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?