Składniki:
- 2 puszki filetów śledziowych w oleju
- 3 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w plasterki lub ćwiartki
- 2 łodygi selera naciowego, obrane z włókien i posiekane
- 2 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
- 1/2 czerwonej cebuli, posiekanej
- 1/2 pora, posiekanego
- 250 ml ryżu, ugotowanego i ostudzonego
- Mieszanka różnych sałat lub rukola
- Sok z cytryny
- Sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Pokrój śledzie na kawałki. Wymieszaj z ryżem, jajkami, selerem, ogórkami, cebulą, porem i sałatą. Skrop sokiem z cytryny, dodaj sól, pieprz, przyprawy i zioła do smaku. Starcza na 4 porcje.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?