Składniki
- 0,5 kg kapusty białej,
- 1 kg kapusty kiszonej,
- 3 cebule,
- 15 szt. grzybów,
- 15 szt. śliwek suszonych,
- 30 dag boczku wędzonego,
- 30 dag kiełbasy,
- 30 dag mięsa wieprzowego,
- 2 łyż. przecieru pomidorowego,
- 2 szkl. wody,
- kilka szt. owocu jałowca,
- liść laurowy,
- majeranek.
Sposób przygotowania
Kapustę białą zszatkować, kiszoną opłukać i wrzucić do garnka. Zalać 2 szklankami wody. Poddusić. Grzyby, śliwki kilka godzin wcześniej namoczyć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie grzyby, śliwki, przyprawy dodać do kapusty i dusić do miękkości. W miarę potrzeby dodać wodę.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji ze Złotowa i powiatu złotowskiego szukaj zawsze na stronie www.zlotow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?