Składniki:
- 100 g drożdży,
- 400 l ciepłej wody,
- 1 łyżeczka cukru,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 jajko,
- 0,5 kg maki,
- 25-30 dkg żółtego sera pokrojonego w kostkę,
- 1 łyżeczkę bazylii,
- 1 łyżeczkę ziół prowansalskich,
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla, 3 łyżeczki majeranku,
- 1 łyżeczka zielonego kopru.
Sposób przygotowania:
Wyrabiamy chleb jak na ciasto drożdżowe. Do miski dodajemy wszystkie rzadkie składniki, następnie mąkę, przyprawy, ser. Dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia w foremkach wysmarowanych tłuszczem. Po wyrośnięciu chleb z góry posmarować wodą. Piec 1 godzinę w 180°C.
Zobacz wideo:
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji ze Zbąszynia szukaj zawsze na stronie www.zbaszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?